EN
Të gjitha kategoritë

Industry News

home>Lajme>Industry News

Pse rezistenca efikase e Filtrit të Ajrit është shumë praktike

Time: 2019-04-11

Me rritjen e ndotjes së mjedisit dhe forcimin e vetëdijes mjedisore të njerëzve, cilësia e ajrit është bërë një nga fokuset e vëmendjes. Tani është njohur që sistemet e filtrimit të ajrit jo vetëm që mbrojnë makineritë, por gjithashtu mbrojnë njerëzit. Prandaj, aplikimi i filtrit të ajrit me efikasitet të lartë është gjithnjë e më gjerësisht, duke përfshirë industrinë farmaceutike, seminarin e prodhimit të kozmetikës, spitalin, industrinë e përpunimit të ushqimit, dhomën e pastër, kondicionerin, sistemin HAVC.

Por kostoja totale e sistemit të ajrit të pastër është e lartë, kostot operative të pajisjeve të pastra llogaritën një pjesë të madhe të kostos totale, për shembull, fabrika e përgjithshme elektronike dhomë e pastër duke përdorur boshtin e tifozit bosht formë qarkullimi i ajrit, nëse njësia e energjisë ciklit konsumi nga 0.236w M3 / h) llogaritja, energjia elektrike kushton 0.6 juan, vetëm rreth 5 milion juan në vit për të drejtuar energjinë elektrike.

Kështu që kostot e larta të funksionimit janë bërë përdorimi i Filtrit Ajror efikas për të promovuar pengesat. Mund të zvogëlojë konsumin e energjisë të pajisjeve, domethënë, për të siguruar një efikasitet të caktuar të filtrit nën premisën e zvogëlimit të rezistencës së efikasitetit të lartë Filtri i ajrit është çelësi për të zgjidhur problemin. Ulja e konsumit të energjisë së pajisjeve të pastra është bërë një nga drejtimet aktuale të kërkimit të pastër të ajrit. Optimizimi i strukturës së filtrit të ajrit, është një mjet efektiv për të arritur këtë qëllim.

Në dekadat e fundit, dizajni i strukturës së Filtrit të Ajrit ka bërë një përparim të rëndësishëm, më i rëndësishmi prej të cilave është zhvillimi i filtrit jo-ndarës. Asnjë ndërhyrje e filtrit të ajrit nuk është një lloj i ri i filtrit me efikasitet të lartë i zhvilluar në vitet 1970, jo vetëm që eliminon rrezikun e dëmtimit të medias. Por gjithashtu rritni në mënyrë efektive zonën e filtrimit, përmirësoni efikasitetin e filtrimit dhe zvogëloni rezistencën e rrjedhjes së ajrit, duke zvogëluar kështu konsumin e energjisë.

Pika fillestare e filtrit jo-ndarës me efikasitet të lartë është zvogëlimi i rezistencës strukturore, dhe struktura e qese e rezistencës së strukturës së filtrit është relativisht e vogël. Struktura e filtrit është e ngjashme me filtrin nën-efikas të rezistencës së ulët të tipit YGG për filtrin e qeses së filtrit, por eksperimenti pritet të marrë diametrin optimal të qeses së filtrit është shumë më i madh se 20 mm, dhe nuk mbështet rolin e përplasjes së filtrit, duke rritur kështu Zona e kanalit të rrjedhës, zvogëloni rezistencën. Prandaj, Filtri ajror efikas ka një perspektivë të mundshme të tregut, analiza e testit të testit si rëndësia ekonomike dhe teorike.

Me gjithnjë e më serioz problemin e ndotjes së ajrit, filtri i ajrit me efikasitet të lartë në aplikacionin industrial është gjithnjë e më i zakonshëm. Sidoqoftë, nëse instalimi është i paarsyeshëm, mund të shkaktojë efikasitet të lartë të filtrit të Filtrit të Ajrit me efikasitet të lartë. Këtu janë disa masa paraprake kur instaloni:

1, instalimi i filtrit të ajrit, sigurohuni që të ndiqni udhëzimet për të vepruar, korniza e filtrit në shigjetë në emër të drejtimit të ajrit, në instalimin, sigurohuni që shigjeta dhe drejtimi aktual i të njëjtës ajri, nëse ka nevojë për instalim vertikal, atëherë Palosjet e brendshme të letrës filtruese duhet të jenë të orientuara pingul me tokën. Në instalim, duhet të bëjë sipërfaqen e rrjetës së galvanizuar në pjesën e pasme të drejtimit të daljes, dhe qese Filter Ajri, qese duhet të jetë gjatësia e drejtimit pingul me tokën.

2, nëse Filtri i Ajrit duhet të instalohet në dhomën e pastër, përpiquni të mos përdorni versionin e kornizës së drurit, për të parandaluar mbarështimin e baktereve, duke ndikuar kështu në cilësinë e ajrit të brendshëm. Zgjedhja më e mirë e filtrit të kornizës metalike, dhe të keni një aftësi të mirë anti-korrozioni. Në procesin e instalimit, ne duhet t'i kushtojmë vëmendje filtrit të ajrit dhe vulën midis kornizës, duhet të sigurojë që të shtrënguar, pa rrjedhje, në mënyrë që të mbrojë efektin e filtrimit të pajisjeve. Nëse temperatura e ambientit është e lartë, përdorni një Filtër Ajri me temperaturë të lartë.

3, Filtri i ajrit para instalimit, mos e hapni qesen ose filmin e paketimit, në mënyrë që të shmangni dëmtimin e pajisjeve dhe të shënohet nga drejtimi i ruajtjes së kutisë. Në procesin e trajtimit, për të bërë butë, për të shmangur goditjen dhe përplasjen, në mënyrë që të dëmtojë Filtrin e Ajrit. Për filtrat me efikasitet të lartë, drejtimi i instalimit të tubit duhet të jetë i saktë; Përveç kësaj, pllaka e valëzuar kombinuar filtër në instalimin vertikal, bordi valëzuar duhet të jetë pingul me tokën.