EN
Të gjitha kategoritë

Industry News

home>Lajme>Industry News

Masat paraprake për instalimin e filtrit të ajrit

Time: 2019-04-11

Me gjithnjë e më serioz problemin e ndotjes së ajrit, filtri i ajrit me efikasitet të lartë në aplikacionin industrial është gjithnjë e më i zakonshëm. Sidoqoftë, nëse instalimi është i paarsyeshëm, mund të shkaktojë efikasitet të lartë të lartë të filtrimit të Filtrit të Ajrit. Këtu janë disa masa paraprake kur instaloni:

1, instalimi i filtrit të ajrit, sigurohuni që të ndiqni udhëzimet për të vepruar, korniza e filtrit në shigjetë në emër të drejtimit të ajrit, në instalimin, sigurohuni që shigjeta dhe drejtimi aktual i të njëjtës ajri, nëse ka nevojë për instalim vertikal, atëherë palosjet e letrës së brendshme të filtrit duhet të jenë të orientuara pingul me tokën. Në instalim, rrjeta e galvanizuar duhet të jetë në drejtim të pjesës së pasme të daljes, dhe çanta Filtri i ajrit, çanta duhet të jetë gjatësia e drejtimit pingul me tokën.

2, nëse Filtri i Ajrit duhet të instalohet në dhomën e pastër, përpiquni të mos përdorni versionin e kornizës së drurit, për të parandaluar mbarështimin e baktereve, duke ndikuar kështu në cilësinë e ajrit të brendshëm. Zgjedhja më e mirë e filtrit të kornizës metalike, dhe të keni një aftësi të mirë anti-korrozioni. Në procesin e instalimit, ne duhet t'i kushtojmë vëmendje filtrit të ajrit dhe vulën midis kornizës, duhet të sigurojë që të shtrënguar, pa rrjedhje, në mënyrë që të mbrojë efektin e filtrimit të pajisjeve. Nëse temperatura e ambientit është e lartë, përdorni një Filtër Ajri me temperaturë të lartë.

3, Filtri i ajrit para instalimit, mos hapni qesen e paketimit ose filmin e paketimit, në mënyrë që të shmangni dëmtimin e pajisjeve dhe të shënohet nga drejtimi i ruajtjes në kuti. Në procesin e trajtimit, për të bërë lehtë, për të shmangur goditjen dhe përplasjen, në mënyrë që Filtri i Ajrit të dëmtojë. Për filtrat me efikasitet të lartë, drejtimi i instalimit të tubit duhet të jetë i saktë; përveç kësaj, pllaka e valëzuar kombinuar filtër në instalimin vertikal, bordi valëzuar duhet të jetë pingul me tokën.
 Ndikojnë në jetën e arsyeve të Filtrit të Ajrit, përveç avantazheve dhe disavantazheve të filtrit, ekzistojnë dy arsye:

Së pari, materiali i filtrit në zonën e filtrit është shumë i vogël ose kapaciteti i njësisë së kapacitetit të pluhurit është shumë i vogël;

Së dyti, efikasiteti i filtrit të para-filtrit është i ulët.

Për arsyen e parë, përdorimi i sipërfaqes së madhe të filtrit zgjat ndjeshëm jetën e shërbimit, është më mirë të merret parasysh kjo kur projekti, projekti përfundon pas transformimit të sistemit për të zgjatur jetën e sistemit në telashe .
Për arsyen e dytë, ju mund të rregulloni efikasitetin e filtrit të Filtrit të Ajrit, pluhurin në para-filtrin jashtë filtrit. Për shembull, filtri përfundimtar është F7, përdorimi i para-filtrit G4 kur fundi i jetës së filtrit është 3 muaj; kaloni në filtrin para-F5 pas përfundimit të jetës së filtrit të zgjatur në gjashtë muaj. Në dhomën e pastër, vlera e fundit të filtrit me efikasitet të lartë nuk është e lartë, por rreziku i zëvendësimit të filtrit dhe pjesës së sipërme do të jetë i lartë, dhe zëvendësimi i filtrit paraprak pa ndalur prodhimin, aq me përvojë pronarët do të përqendrohen në paratë dhe paratë e shpenzuara për para-filtrin në pajisje.