EN
Të gjitha kategoritë

Industry News

home>Lajme>Industry News

Si të zgjidhni filtrin e ajrit në mënyrë korrekte?

Time: 2019-04-11

Si të zgjidhni filtrin e ajrit në mënyrë korrekte?

Si të zgjidhni saktësisht filtrin e ajrit kërkon metodat e mëposhtme të përzgjedhjes.

1. Kontrolloni pastërtinë e ajrit (CADR)
Pastërtia e ajrit është një tregues i rëndësishëm i cilësisë së një Filtri Ajri. I referohet sa metra kub ajër të pastër mund të eksportohen në orë. Kur zgjidhet Filtri i Ajrit, sa më i lartë të jetë indeksi i ajrit të pastër, aq më e lartë është efikasiteti i pastrimit të këtij Filtri Ajri. Sigurisht, sa më e lartë të jetë vlera e pastër, aq më mirë aq më mirë. Kjo kryesisht bazohet në mjedisin aktual të funksionimit të ndërmarrjes. Nëse pastërtia e ajrit është shumë e lartë, megjithëse tregon se efekti i filtrimit është shumë i mirë, nuk ndihmon punën aktuale, por rrit koston e ndërmarrjes.
II. Numri i ventilimit

Në standardet ndërkombëtare, kërkesa për Filtrat e Ajrit është të bëjnë pesë ndryshime në orë. Testi mund të përdoret për të vendosur një ind në një ndërprerje të erës, dhe është e lehtë të zbulosh numrin e ndryshimeve të ajrit dhe sasinë e ajrit që del nga ajri.

3. Zona e zbatueshme

Se nuk ka standarde të rrepta, mund të themi vetëm se nëse seminari është i madh, kështu që është më mirë të zgjidhni një Filtër Ajri me fuqi më të lartë, në mënyrë që të garantoni efikasitetin e pastër, të ruani dhomën e pastër të pastër. Sigurisht, mund të jetë e vështirë për disa staf jo profesional të gjykojnë, por dinë të zgjedhin. Bestshtë më mirë të këshilloheni me profesionistin përpara se të blini.

Këto janë disa nga gjërat për të cilat duhet të keni kujdes kur zgjidhni një Filtër Ajri. Nëse dëshironi të zgjidhni Filtrin e duhur të Ajrit, duhet të gjykoni nga të dhënat, në mënyrë që të mos keni ndikim në prodhimin tuaj.

Ndërsa ndotja e ajrit bëhet gjithnjë e më serioze, Filtrat e Ajrit me efikasitet të lartë në shkollat ​​e mesme të vogla po bëhen gjithnjë e më të zakonshëm në industri. Sidoqoftë, nëse instalimi nuk është i arsyeshëm, mund të zvogëlojë efikasitetin e filtrit të Filtrave të Ajrit me efikasitet të lartë në shkollën e mesme të vogël. Këtu janë disa konsiderata për instalim:

1, kur instaloni Filtrat e Ajrit, duhet të jetë në përputhje të plotë me udhëzimet, shigjeta në zorrë jashtë filtrit përfaqëson drejtimin e rrjedhës së ajrit, kur instaloni, sigurohuni që shigjeta të jetë në përputhje me drejtimin aktual të rrjedhjes së ajrit, nëse keni nevojë për instalimi vertikal, drejtimi i saj i brendshëm i rrudhave të letrës filtruese duhet të jetë vertikal në tokë. Kur instaloni, duhet të bëni sipërfaqen e rrjetës së galvanizuar në pjesën e pasme të daljes, dhe Filtri i ajrit të qeses duhet të bëjë gjatësinë e qeses së filtrit pingul me tokën.

2. Nëse Filtri i Ajrit duhet të instalohet në dhomën e pastër, përpiquni të mos përdorni kornizën prej druri për të parandaluar mbarështimin e baktereve, duke ndikuar kështu në cilësinë e ajrit të brendshëm. Bestshtë më mirë të përdorni filtrin e kornizës së jashtme metalike dhe të keni rezistencë të mirë ndaj korrozionit. Në procesin e instalimit, është e rëndësishme t'i kushtohet vëmendje vulosjes midis Filtrit të Ajrit dhe kornizës, dhe duhet të sigurohet që filtrimi i pajisjeve është rreptësisht dhe nuk rrjedh. Nëse temperatura e ambientit është e lartë, përdorni Filtrin e Ajrit me temperaturë të lartë.

3. Para instalimit të Filtrit të Ajrit, mos hapni qesen e paketimit ose filmin e paketimit, në mënyrë që të shmangni dëmtimin e pajisjes dhe ruajeni atë në drejtimin e treguar në kutinë e paketimit. Në procesin e trajtimit, Filtri i Ajrit mund të dëmtohet nga drita dhe drita, duke shmangur dridhjet dhe përplasjet e dhunshme. Për filtrat efikas, drejtimi i tubit duhet të jetë në drejtimin e duhur; Përveç kësaj, filtrat e panelit të valëzuar duhet të jenë pingul me tokën kur instalohet vertikali.