EN
Të gjitha kategoritë

Industry News

home>Lajme>Industry News

Kontrolloni metodat e pastrimit dhe mirëmbajtjes dhe hapat e filtrit të kutisë së ajrit të kondicionuar

Time: 2021-07-14

Ka shumë pajisje filtrimi në jetën tonë, kështu që sot ne do të prezantojmë një lloj të ri të pajisjeve të filtrimit, domethënë filtrin tonë të ajrit të kondicionuar. Shpresoj se përmes prezantimit tonë, të gjithë mund të mësojnë shumë njohuri në lidhje me filtrat e kutive të ajrit të kondicionuar, më e rëndësishmja është mirëmbajtja e duhur, mund të zgjasë përdorimin e pajisjeve

Jeta, luani vlerën e saj më të madhe.

Si të pastroni filtrin e kutisë së ajrit të kondicionuar: Nëse filtri i kutisë së ajrit të kondicionuar është shumë i ndotur, pastrojeni atë nga poshtë lart me ajër të ngjeshur. Para se të pastroni filtrin e kutisë së ajrit të kondicionuar, është mirë të pastroni pluhurin në sipërfaqe, ose mund ta pastroni në një hap. Në përgjithësi, do të ketë më shumë industri në zonën e filtrit të kutisë së ajrit të kondicionuar, ndonjëherë me

Për grimcat, rekomandohet të përdorni një furçë. Mbajeni armën dhe filtrin e ajrit në 5 centimetra (centimetra) dhe fryjini me 50kPa (kilopaskalë) për rreth 2 minuta. Kur pastroni filtrin e kondicionerit, kushtojini vëmendje filtrit brenda. Bestshtë mirë që të pastroni me detergjent për të shmangur papastërtitë e mbetura. Pas pastrimit, filtri duhet të thahet në diell dhe të thahet. Mos e vendosni direkt në pajisjet e filtrimit të kutisë së ajrit të kondicionuar për të shmangur humbjet e panevojshme të pajisjes

Filtri i kutisë së ajrit të kondicionuar mund të thuhet se është përbërësi më i rëndësishëm i ajrit të kondicionuar. Kryesisht pastron pluhurin, polenin, fidanët dhe probleme të tjera në ajër, dhe kryesisht shkakton ndotje në brendësi të sistemit të ajrit të kondicionuar. Në procesin e mirëmbajtjes së sistemit të ftohjes me ajër të kondicionuar, ne duhet të pastrojmë plotësisht filtrin e ajrit të kondicionuar, mund të përdorni kanalin e ajrit

i pastër Nëse filtri i kutisë së ajrit të kondicionuar nuk mund të pastrohet në mënyrë efektive, pronari mund të zëvendësojë filtrin e kutisë së ajrit të kondicionuar. Mirëmbajtja e filtrit të kutisë së ajrit të kondicionuar:

1. Kontrolloni dhe zëvendësoni filtrin e kutisë së ajrit të kondicionuar sipas planit të mirëmbajtjes. Në zonat me pluhur ose trafik të rëndë, mund të ketë nevojë të zëvendësohet paraprakisht

2. Nëse rrjedha e ajrit të ventilimit dobësohet ndjeshëm, filtri mund të bllokohet. Kontrolloni filtrin dhe zëvendësojeni nëse është e nevojshme

3. Për të parandaluar dëmtimin e sistemit, është instaluar një filtër.

4. Kur përdorni sistemin e kondicionimit, nëse nuk ka filtër të kutisë së ajrit të kondicionuar, sistemi mund të dëmtohet.

5. Mos e pastroni filtrin me ujë.

6. Kur pastroni ose zëvendësoni filtrin e ajrit të kondicionuar, sistemi i kondicionimit duhet të fiket së pari.

Filtri i kutisë së ajrit të kondicionuar filtron ajrin që hyn në kabinë nga jashtë për të përmirësuar pastërtinë e ajrit. Materiali i përgjithshëm i filtrit i referohet grimcave, polenit, baktereve, gazit të mbeturinave industriale, pluhurit dhe papastërtive të tjera të përfshira në ajër që hyjnë në sistemin e kondicionimit, duke shkatërruar sistemin e kondicionimit, duke mbrojtur shëndetin e njerëzve në makinë dhe duke parandaluar xhamin atomizim

Njohuritë përkatëse të dhëna më lart për të gjithë mund të përdoren për referencë