EN
Të gjitha kategoritë

Industry News

home>Lajme>Industry News

A mund të pastrohet filtri i kondicionerit që përdoret çdo ditë?

Time: 2021-07-26

Në pajisjet e kondicionimit që përdorim çdo ditë, është instaluar një pajisje filtrimi. Pajisjet e filtrimit të përdorura në kondicionimin e zakonshëm janë në thelb një filtër i kondicionimit të ajrit dhe shumë njerëz mendojnë se ajri i kondicionuar mund të jetë normal për dekada të tëra. Në fakt, filtri në kondicionerin duhet të zëvendësohet ose pastrohet. Pra, a mund ta pastrojmë filtrin e kondicionerit që përdorim çdo ditë? Çfarë metode mund të përdoret për ta pastruar kur e pastroni?

Nëse filtri i kondicionerit mund të pastrohet lidhet me materialin e filtrit. Materiali i filtrit nuk është i njëjtë, disa nuk mund të pastrohen dhe mund të zëvendësohen vetëm në baza të rregullta, dhe ky lloj filtri ka një jetë më të gjatë shërbimi. Në thelb, mund të zëvendësohet çdo dy deri në tre vjet apo edhe tre deri në pesë vjet. Mund. Dhe ka një material filtri që mund të pastrohet. Në përgjithësi, një pastrues i veçantë filtri ose ujë i pastër mund të përdoret për të arritur efektin e pastrimit. Kjo varet nga filtri i ajrit të kondicionuar të pajisur në pajisjet tona të ajrit të kondicionuar. Cili lloj është ai? Kur blini pajisje për kondicionimin e ajrit, pyesni për materialin e filtrit të përdorur. Prandaj, kur blejmë pajisje të kondicionimit, duhet të pyesim qartë se me çfarë materiali është i pajisur filtri i kondicionimit. Pasi ta kemi përdorur për një periudhë kohe, a duhet ta pastrojmë apo ta zëvendësojmë. Shumica e manualeve të rregullta të pajisjeve të ajrit të kondicionuar do të shënojnë llojin e filtrit të përdorur. Ne mund të blejmë ose zëvendësojmë filtrin sipas këtij modeli. Sidoqoftë, për kondicionerët shtëpiak, shumica e filtrave në treg do të jenë në gjendje të pastrohen. Materiali, në fund të fundit, është më shqetësuese për konsumatorët të blejnë filtra shpesh, dhe pak familje mund t'i kushtojnë vëmendje kësaj çështjeje.

Pajisjet e filtrit duhet të mbahen të pastra pavarësisht nga zëvendësimi ose pastrimi. Sidoqoftë, nëse bëhet fjalë për zëvendësimin ose pastrimin e pajisjeve të filtrit të kondicionerit, ne duhet t'i kushtojmë vëmendje aktive nëse pajisjet e filtrit mbahen të pastra. Shtë më mirë të jeni në gjendje të qëndroni në kondicioner për një periudhë kohe dhe ta përdorni atë për herë të dytë. Nëse ka shumë pluhur të grumbulluar në internet, nëse nuk pastrohet, atëherë ajri do të sillet me shumë baktere. Kjo është një gjë shumë e keqe për fëmijët dhe të moshuarit. Prandaj, pastrimi i filtrit është i yni. Një aspekt që duhet kushtuar vëmendje serioze. Nëse mendoni se nuk mund ta pastroni, atëherë blerja e një filtri të ri do të jetë një zgjedhje e mirë.