EN
Të gjitha kategoritë

Industry News

home>Lajme>Industry News

Analiza mbi funksionet dhe përparësitë e aplikimit të filtrave që lahen

Time: 2021-07-12

Ka shumë lloje të filtrave, dhe llojet e aplikacioneve ndryshojnë në varësi të vendndodhjes. Ndër shumë filtra, filtrat që lahen po bëhen gjithnjë e më të popullarizuar, dhe tani pajisje të tilla nevojiten në shumë vende. Pra cilat janë funksionet dhe përparësitë e filtrave që lahen? Kjo është çështja për të cilën shumë përdorues janë më të shqetësuar. Le t'i hedhim një sy.

Funksioni i filtrit që lahet: Filtri që lahet është një pajisje filtri me ventilatorin e vet. Në laborator, përdorimi i kësaj pajisje mund të zvogëlojë zhurmën, të lehtësojë instalimin dhe mirëmbajtjen e pajisjeve dhe të përmirësojë shumë pastërtinë. Aktualisht, filtrat që lahen përdoren gjerësisht në furnizimin me ajër të çatisë të punëtorive të pastra me rrjedhje laminare me sipërfaqe të madhe. Ka shumë përparësi për të siguruar ajër me cilësi të lartë për dhoma të pastra dhe mikro-mjedise. Filtrat që lahen kanë shumë përparësi. Përparësitë e mëposhtme janë më të dukshmet:

Para së gjithash, është fleksibël dhe e thjeshtë për të zëvendësuar, instaluar dhe lëvizur. Filtri që lahet është i integruar dhe modular, dhe gjithashtu ka fuqinë e vet. Filtri që lahet është i lehtë për tu zëvendësuar, pa asnjë kufizim në punëtorinë e pastër, dhe mund të zëvendësohet, zhvendoset dhe kontrollohet sipas dëshirës

Së dyti, ventilimi me presion negativ, sepse filtri i larë mund të sigurojë presion statik, për botën e jashtme, dhoma e pastër është presion pozitiv, kështu që grimcat e jashtme nuk do të arrijnë në zonën e pastër. Dhe përdorimi i këtij filtri gjithashtu mund të shkurtojë periudhën e ndërtimit. Përdorimi i FFU mund të kursejë prodhimin dhe instalimin e kanaleve të ajrit dhe të zvogëlojë kostot e funksionimit. përdorim

Në rastin e filtrave që lahen, megjithëse investimi fillestar është më i lartë se ventilimi i kanalit të ajrit, ky i fundit mund të nxjerrë në pah karakteristikat e kursimit të energjisë dhe pa mirëmbajtje.

Për më tepër, filtri që kursen hapësirë ​​dhe mund të lahet është me të vërtetë shumë për të kursyer hapësirë. Krahasuar me sistemet e tjera, ai zë një lartësi më të vogël të kutisë së presionit statik të furnizimit me ajër dhe nuk zë hapësirën e dhomës së pastër. Filtri që lahet është më i përshtatshëm për vendet me kërkesa të rrepta për ndotjen e ajrit, lartësia e tij është e ulët dhe nuk merr hapësirë, dhe dizajni është i lehtë dhe i dobishëm

Në përgjithësi, shpejtësia e erës së filtrit që lahet është e qëndrueshme dhe e barabartë. Për shkak të strukturës metalike, nuk do të plaket dhe nuk do të shkaktojë ndotje dytësore. Përveç kësaj, izolimi i mirë i zërit dhe dizajni i zgjuar i kanalit të ajrit mund të zvogëlojnë shumë zhurmën. Ka shumë përparësi të filtrave që lahen, dhe pamja e tij është e përshtatshme për njerëzit që të përdorin më mirë.

Pajisjet e përdorura zakonisht, mirëmbajtja e zakonshme është gjithashtu veçanërisht e rëndësishme. Në përgjithësi rekomandohet pastrimi i tij një herë në muaj ose dy. Nëse gjenden probleme, ato do të trajtohen me kohë për të shmangur problemet serioze dhe për të zgjatur jetën e shërbimit të pajisjeve.