Тел :0086 21 54715167

EN
сите категории

индустрија Вести

Дома>Вести>индустрија Вести

Зошто ефикасната отпорност на филтерот за воздух е многу практична

Време:-2019 04 11-

Со зголемувањето на загадувањето на животната средина и јакнењето на еколошката свест кај луѓето, квалитетот на воздухот стана еден од фокусите на вниманието. Сега е признаено дека системите за филтрирање на воздухот не само што ги штитат машините, туку ги штитат и луѓето. Затоа, примената на висок ефикасен филтер за воздух е сè пошироко, вклучително и фармацевтската индустрија, работилница за производство на козметика, болница, индустрија за преработка на храна, чиста просторија, климатик, систем HAVC.

Но, вкупните трошоци за чист воздух систем се високи, оперативните трошоци за чиста опрема отпаѓаат на голем дел од вкупните трошоци, на пример, општата фабрика за електроника чиста просторија со употреба на аксијално вентилатор вратило форма циркулација на воздухот, ако единица циклус енергија на ветерот потрошувачка од 0.236w М3 / ч) пресметка, електрична енергија чини 0.6 јуани, само околу 5 милиони јуани годишно да работи електрична енергија.

Толку високи оперативни трошоци станаа употреба на ефикасен филтер за воздух за промовирање на пречките. Може да ја намали потрошувачката на енергија на опремата, што е, да се обезбеди одредена ефикасност на филтерот под претпоставка за намалување на отпорноста на висока ефикасност на филтерот за воздух е клучот за решавање на проблемот. Намалување на потрошувачката на енергија на чиста опрема стана една од тековните насоки на воздухот чиста истражување. Оптимизацијата на структурата на филтерот за воздух е ефикасно средство за постигнување на оваа цел.

Во последниве децении, дизајнот на структурата на филтерот за воздух постигна значителен напредок, од кои најважен е развојот на филтерот за непартирање. Без здив Филтер за воздух не е нов вид филтер со висока ефикасност развиен во 1970-тите, не само што ја елиминира опасноста од оштетување на медиумите. Но, исто така, ефикасно ја зголемуваат областа на филтрација, ја подобруваат ефикасноста на филтрацијата и ја намалуваат отпорноста на проток на воздух, со што се намалува потрошувачката на енергија.

Не-партиција висока ефикасност на филтерот за почетна точка е да се намали структурниот отпор, а структурата на вреќата на отпорноста на структурата на филтерот е релативно мала. Структурата на филтерот е слична на под-ефикасниот филтер со низок отпор од типот YGG за филтерот за вреќа со филтер, но се очекува дека експериментот ќе добие оптимален дијаметар на вреќата за филтрирање е многу поголем од 20мм и нема поддршка за улогата на размавта на филтерот, а со тоа се зголемува Област на проток на канал, намалете го отпорот. Затоа, ефикасниот филтер за воздух има потенцијални изгледи на пазарот, анализата на тест-тестот и теоретско и практично економско значење.

Со се повеќе посериозен проблем со загадувањето на воздухот, се почесто се среќава помладиот филтер за воздух со висока ефикасност во индустриската примена. Меѓутоа, ако инсталацијата е неразумна, може да предизвика помлада висока ефикасност на филтерот за филтер за воздух на филтерот. Еве неколку мерки на претпазливост при инсталирање:

1, инсталацијата на филтерот за воздух, не заборавајте да ги следите упатствата за работа, рамката на филтерот на стрелката во име на насоката на воздухот, во инсталацијата, не заборавајте да бидете сигурни дека стрелката и вистинската насока на истата воздух, ако има потреба од вертикална инсталација, тогаш нејзините внатрешни филтер-хартија наборите треба да бидат ориентирани нормално на земјата. Во инсталацијата, треба да се направи површината на галванизирана мрежа во задниот дел на правецот на излезот, а филтерот за воздух на вреќата, вреќата треба да биде во должина на правецот нормално на земјата.

2, ако филтерот за воздух треба да се инсталира во чиста просторија, обидете се да не користите верзија на дрвена рамка, за да спречите размножување на бактерии, а со тоа да влијаете на квалитетот на воздухот во затворените простории. Најдобар избор на филтер за метална рамка, и да има добра антикорозивна способност. Во процесот на инсталација, ние мора да се обрне внимание на филтерот за воздух и печат помеѓу рамката, мора да се осигура дека тесни, без истекување, за да се заштити опремата филтрирање ефект. Ако температурата на околината е висока, користете филтер за воздух со висока температура.

3, филтерот за воздух пред инсталацијата, не отворајте ја торбата или филмот за пакување, за да избегнете оштетување на опремата и обележано со насоката на складирање на кутијата. Во процесот на ракување, да се направи нежно, да се избегне шок и судир, така што филтерот за воздух да се оштети. За филтри со висока ефикасност, насоката на поставување на цевката мора да биде точна; Покрај тоа, брановидни плочи комбиниран филтер во вертикална инсталација, брановидни плочи мора да биде нормално на земјата.