Тел :0086 21 54715167

EN
сите категории

индустрија Вести

Дома>Вести>индустрија Вести

Кои се карактеристиките на примарниот филтер и како да се чисти и одржува секој ден

Време:-2021 07 22-

Филтерот за примарен ефект не е непознат во животот. Главно се користи за примарна филтрација на системот за климатизација. Може ефикасно да ги филтрира прашината и мирисот во воздухот. Филтерот за примарен ефект може да се подели на примарен филтер на плоча и примарен филтер што може да се преклопи според различни стилови. Постојат три типа на филтри и примарни филтри од типот на торба. Различни стилови на примарни филтри имаат различни перформанси.

Прво на сите, ајде да разбереме кои се карактеристиките на примарниот филтер? Како прво, цената на примарниот филтер е релативно ниска, а перформансите на трошоците се повисоки. Речиси сите канцелариски или домашни средини се неразделни од примарниот филтер, па затоа е популарен кај јавноста Добредојдовте, второ, филтерот со прва ефикасност исто така има значајна карактеристика што е голем капацитет за држење прашина, висока ефикасност на филтрација и долго време на траење. Може да опстојува долго време за да се обезбедат стабилни перформанси на филтрација, а филтерот за почетна ефикасност нема премногу високи барања за инсталационата околина. , Самиот производ зафаќа мала површина и може да се прилагоди на различни средини за инсталација, што во голема мера заштедува употреба на простор. Почетниот филтер е лесен за ракување. Под нормални околности, можете целосно да го сфатите начинот на употреба по една или две операции. После одржувањето на примарниот филтер е многу лесен и лесен за чистење, има долг век на траење и има добра репутација на пазарот. Кога купувате почетен филтер, мора да знаете повеќе за тоа и ќе биде побезбедно да изберете исплатлив производ.

Значи, како треба да се чисти и одржува примарниот филтер за време на секојдневната употреба? Под нормални околности, примарниот филтер треба да се менува на секои шест месеци, а чистотата мора да се проверува на секои два месеци. При чистење на примарниот филтер Во тоа време, прво отстранете го примарниот филтер според правилниот метод.

Кога нема многу прашина, можете да исплакнете со вода. Ако има многу прашина, можете да користите професионална опрема за да ја отстраните. По чистењето, ставете го примарниот филтер на ладно место и исушете го. Откако примарниот филтер целосно се исуши, инсталирајте го според правилниот метод. По завршувањето, притиснете го и држете го копчето за ресетирање на сигналот на филтерот на контролната тастатура, стандардот за чистење ќе исчезне, што покажува дека чистењето достигна чистота, а примарниот филтер може да се користи нормално за ефикасно отстранување на штетните материи во воздухот и подобрување чистотата на воздухот. Изгради безбедна тврдина за здравјето на луѓето. Примарниот филтер го прави производството поефикасно, го прави животот поздрав и дава одреден придонес во заштитата на животната средина. Во денешно време, позицијата на пазарот на примарниот филтер постојано се зголемува, а изгледите за развој се многу добри.