Тел :0086 21 54715167

EN
сите категории

индустрија Вести

Дома>Вести>индустрија Вести

Кои се карактеристиките и употребите на филтерот за воздух со висока температура и висока ефикасност?

Време:-2011 05 14-

Кои се карактеристиките и употребите на филтерот за воздух со висока температура и висока ефикасност?
Висока температура и висока ефикасност Филтерот за воздух е нашиот главен производ, во споредба со другите филтри, неговиот ефект на филтер е многу добар и може да се користи во висока температура на животната средина. Кои се карактеристиките на овој филтер за воздух со висока температура и висока ефикасност, каде може да се користи за да се поправи?
Прво, карактеристики на висока температура и висока ефикасност на филтерот за воздух:
1, филтер за воздух со висока температура и висока ефикасност со ултра-фина хартија за филтрирање на стаклени влакна за филтрирање, за компензација на хартија, алуминиумска фолија и други материјали преклопени за раздвојување, нов заптив за заптивање од полиуретан, галванизиран лим, плоча од не'рѓосувачки челик, рамка од алуминиумска легура На
2, висока температура и висока ефикасност Филтер за нерѓосувачки челик рамка може да ја зголеми целокупната јачина на филтерот, алуминиумската фолија може да ја заштити филтер-хартијата, да ја намали отпорноста на ветерот, како и нејзината хартија со стакло влакна, со зголемена површина на филтерот, има капацитет за прашина, Отпорот е мал и ефикасноста на филтерот е многу висока.
3, висока температура и висока ефикасност Филтер заптивната смеса може да биде 250 степени Целзиусови животната средина во долготрајна употреба, нема да произведе истекување.
4, висока температура и висока ефикасност Филтерот за воздух може да издржи моментална висока температура до 350 степени Целзиусови, постојана температура до 250 степени, отпорност на висока температура, перформансите се многу сигурни.
Второ, употреба на висока температура и висока ефикасност на филтерот за воздух:
Бидејќи висока ефикасност и висока ефикасност на филтрирање на филтерот за воздух, висока отпорност на температура е добра, затоа користи широк спектар, се:
1, висока температура и висока ефикасност Филтер за воздух најчесто користени во терминалите на климатизацијата и системот за вентилација или печка со топол воздух, рерна, супер чиста рерна;
2, висока температура и висока ефикасност на филтерот за воздух се користи и за воздушна, електроника, полупроводници, оптоелектроника, леќи и други производни индустрии во ултра чистотата на приликата;
3, висока температура и висока ефикасност Филтер за воздух се користи и за биофармацевтски производи, плочки за обложување, преработка на храна и друга опрема за прочистување на крајот на температурата е релативно висока и барања за висока чистота.
Трето, висока температура и висока ефикасност Филтер за воздух како одржување и одржување
1, кога се користи висока температура и висока ефикасност на филтерот за воздух, ако прашината внатре ќе биде поголема, отпорноста на ветерот е релативно голема, што бара внатрешниот филтер да се исчисти или замени.
2, при употреба на висока температура и висока ефикасност на филтерот за воздух во процесот, треба редовно да се проверува на млазницата на брзината на ветерот, ако не ги исполнува барањата за замена на филтерот.
3, заменете ја високата температура и високата ефикасност на филтерот за да бидете внимателни, не може да ја оштети границата и филтерот.
Влијајте на причините за животниот век на филтерот за воздух, покрај предностите и недостатоците на филтерот, постојат и две причини:
Прво, материјалот за филтрирање во областа на филтерот е премал или капацитетот на единичниот капацитет на прашина е премал;
Второ, ефикасноста на филтерот на предфилтерот е мала.
Од првата причина, употребата на голема површина на филтерот значително го продолжува работниот век, најдобро е да се земе предвид ова кога дизајнот, проектот ќе заврши по трансформацијата на системот за да го продолжи животот на системот до проблеми .
Од втората причина, можете да ја прилагодите ефикасноста на филтерот на филтерот за воздух, прашината во предфилтерот надвор од филтерот. На пример, крајот на филтерот е F7, употребата на пред-филтерот G4 кога крајот на траењето на филтерот е 3 месеци; преминете на пред-F5 филтер по завршувањето на траењето на филтерот продолжен на шест месеци. Во чистата просторија, вредноста на крајот на филтерот за висока ефикасност не е голема, но ризикот од замена на филтерот и надземниот дел ќе биде голем, и замена на предфилтерот без запирање, па затоа искусните сопственици ќе се фокусираат на пари и пари во предфилтерот На уредот.