Тел :0086 21 54715167

EN
сите категории

индустрија Вести

Дома>Вести>индустрија Вести

Кои се филтерот за воздух со филтер за воздух?

Време:-2021 03 01-

Како што сите знаеме, филтерот за воздух мора да биде опремен со филтер за воздух, без врска со канал, прашливиот гас не е во можност да влезе во филтерот за воздух, што е, сè додека каналот не може да обезбеди дека прашината може да влезе во воздухот Филтер ОК
Xiaobian често се среќаваат со некои клиенти, тие се само за филтер за воздух не е истекување на воздухот, прашина прашина може да се транспортираат до филтерот за воздух на линија, но опремата што се користи по одреден временски период, ефектот полека се влошува до крајната опрема основните функции се изгубени, всушност, ова е погрешно, Xiaobian подолу за да ги споделите со вас под филтерот за воздух со цевката за воздух кога вниманието.

Филтер за воздух во филтерот за воздух кога треба да обрнете внимание на следниве четири прашања:
1, без разлика дали каналот е запечатен.
2, големината на дијаметарот на каналот.
3, според принципот на инсталација на цевката за ветер.
4, прашина во каналот е каков вид прашина.

Кои се принципите што треба да ги следиме за да избереме или да судиме? Ксијаобијан да одговори
1, перформанси за запечатување на канал мора да биде совршен, ако канал не може да се запечати, во процесот на пренесување прашина гас ќе биде загуба на проток на воздух, вшмукување ефект ќе бидат ослабени.
2, изборот на големината на дијаметарот на каналот Ние се засноваме на брзината на проток и брзината на проток во внатрешноста на гасоводот, кога е избран филтерот за воздух, волуменот на воздухот е во основа постојан, но брзината на проток по избор зависи од тоа каков тип на прашина за да се суди, ако прашината е релативно лесна, стапката на проток може да биде релативно бавна, ако големината на честичките од прашината е поголема, тогаш стапката на проток треба да биде побрза, за да се осигура дека прашината не врне во канал.
3, инсталацијата на каналот ние го инсталиравме главниот принцип е директно да се наведнува, треба да се свитка до голем. Според сцената, на каналот треба што е можно повеќе права цевка, за да се избегне губење на притисокот на ветерот, во случај на неизбежен лакт, треба да се свитка лактот за да се направи малку поголем, за да се минимизира загубата на притисокот на ветерот. .

Индустријата за заштита на животната средина има широк спектар на опрема, филтер за воздух, филтер за филтрирање на воздухот, филтер за воздухот од виорот, филтер за вода за вода и така натаму. Секој овие филтри за воздух имаат свои предности, никој нема каков начин целосно да ги замени, а денес се фокусираме на какви услови не се соодветни за поставување на филтрите за воздух.

Говорејќи за филтрите за воздух, верувам дека дури и индустријата за заштита на животната средина не ги разбира луѓето кои ја знаат следната анализа на неколку состојби од кои најмногу стравува:
Првиот, Марс, сегашниот пазар, без оглед на материјалот од вреќата прашина, ќе се запали оган, одредена отпорност на вреќа што не го шири пламенот не може да се шири, но наиде на Марс, изгори дупка или не може да се избегне
Вториот, заедно со Марс, е факторот на температура. Температурата на котелската индустрија е мала од 100 степени, достигнува повеќе од 1000 степени, но нашата вреќа за прашина не е во можност да се прилагоди, ние едноставно се класифициравме како полиестерска вреќа (температура <120 степени), торба со висока температура (температура <280 степени ), 280 степени под основната сметка на пазарот отпаѓаат на 95% од опремата. Постојат некои кеси од метални влакна можат да издржат повисоки температури, но цената е превисока, не продолжувајте.
Третото, влага и масло, што е предизвикано од вреќата да ја блокира најосновната причина, само количината е доволно голема, секоја вреќа не е толку сигурна, сигурно е блокирана, така што водата и маслото не смеат да бидат многу.
Четврто, издувните гасови, филтер за воздух, иако е широко популаризиран, но тој исто така има свои ограничувања, тој може само да го прашина, издувните овој не може да се отстрани, особено корозивни емисии, но исто така и лесна вреќа корозија, забрзано стареење.