Тел :0086 21 54715167

EN
сите категории

индустрија Вести

Дома>Вести>индустрија Вести

Мерки на претпазливост за инсталирање на филтер за воздух

Време:-2019 04 11-

Со се повеќе посериозен проблем со загадувањето на воздухот, се почесто се среќава помладиот филтер за воздух со висока ефикасност во индустриската примена. Меѓутоа, ако инсталацијата е неразумна, може да предизвика помала ефикасност на филтрирање на филтерот за воздух на помлада ефикасност. Еве неколку мерки на претпазливост при инсталирање:

1, инсталацијата на филтерот за воздух, не заборавајте да ги следите упатствата за работа, рамката на филтерот на стрелката во име на насоката на воздухот, во инсталацијата, не заборавајте да бидете сигурни дека стрелката и вистинската насока на истата воздух, ако има потреба од вертикална инсталација, тогаш нејзините внатрешни филтер-хартија наборите треба да бидат ориентирани нормално на земјата. При инсталацијата, галванизираната мрежа треба да биде во насока на задниот дел на излезот, а вреќата Филтер за воздух, вреќата треба да биде во должина на правецот нормално на земјата.

2, ако филтерот за воздух треба да се инсталира во чиста просторија, обидете се да не користите верзија на дрвена рамка, за да спречите размножување на бактерии, а со тоа да влијаете на квалитетот на воздухот во затворените простории. Најдобар избор на филтер за метална рамка, и да има добра антикорозивна способност. Во процесот на инсталација, ние мора да се обрне внимание на филтерот за воздух и печат помеѓу рамката, мора да се осигура дека тесни, без истекување, за да се заштити опремата филтрирање ефект. Ако температурата на околината е висока, користете филтер за воздух со висока температура.

3, филтерот за воздух пред инсталацијата, не отворајте ја торбата за пакување или филмот за пакување, за да избегнете оштетување на опремата и обележана со насоката на складирање на кутијата. Во процесот на ракување, да се направи лесно, да се избегне шок и судир, така што филтерот за воздух да се оштети. За филтри со висока ефикасност, насоката на поставување на цевката мора да биде точна; Покрај тоа, брановидни плочи комбиниран филтер во вертикална инсталација, брановидни плочи мора да биде нормално на земјата.
 Влијаат на животот на причините за филтерот за воздух, покрај предностите и недостатоците на филтерот, постојат и две причини:

Прво, материјалот за филтрирање во областа на филтерот е премал или капацитетот на единичниот капацитет на прашина е премал;

Второ, ефикасноста на филтерот на предфилтерот е мала.

Од првата причина, употребата на голема површина на филтерот значително го продолжува работниот век, најдобро е да се земе предвид ова кога дизајнот, проектот ќе заврши по трансформацијата на системот за да го продолжи животот на системот до проблеми .
Од втората причина, можете да ја прилагодите ефикасноста на филтерот на филтерот за воздух, прашината во предфилтерот надвор од филтерот. На пример, крајниот филтер е F7, употребата на пред-филтерот G4 кога крајот на траењето на филтерот е 3 месеци; преминете на пред-F5 филтер по завршувањето на траењето на филтерот продолжен на шест месеци. Во чистата просторија, вредноста на крајот на филтерот за висока ефикасност не е голема, но ризикот од замена на филтерот и надземниот дел ќе биде голем, и замена на предфилтерот без да се запре производството, толку искусен сопствениците ќе се фокусираат на парите и парите потрошени на претходниот филтер на уредот.