Тел :0086 21 54715167

EN
сите категории

индустрија Вести

Дома>Вести>индустрија Вести

Како правилно да го изберете филтерот за воздух?

Време:-2019 04 11-

Како правилно да го изберете филтерот за воздух?

Како правилно да го изберете филтерот за воздух, потребни се следниве методи на избор.

1. Проверете ја чистотата на воздухот (CADR)
Чистотата на воздухот е важен индикатор за квалитетот на филтерот за воздух. Се однесува на колку кубни метри чист воздух може да се извезат на час. Кога е избран филтерот за воздух, колку е поголем индексот на чист воздух, толку е поголема ефикасноста на прочистување на овој филтер за воздух. Се разбира, колку е поголема чистата вредност, толку подобро, толку подобро. Ова главно се заснова на реалното работно опкружување на претпријатието. Ако чистотата на воздухот е многу висока, иако тоа укажува на тоа дека ефектот на филтрација е многу добар, тоа не и помага на реалната работа, туку ја зголемува цената на претпријатието.
II. Број на вентилација

Во меѓународните стандарди, услов за филтри за воздух е да се направат пет измени на час. Тестот може да се искористи за поставување на ткиво на ветровитост и лесно е да се открие бројот на промени на воздухот и количината на воздух што излегува од воздухот.

3. Применлива област

Дека нема строги стандарди, може само да се каже дека ако работилницата е голема, затоа е подобро да се избере поголем филтер за воздух со поголема моќност, за да се гарантира чиста ефикасност, одржувајте ја чистата просторија чиста. Се разбира, може да биде тешко за некои непрофесионални вработени да судат, но знаат како да изберат. Најдобро е да се консултирате со професионалец пред да купите.

Ова се некои од работите што треба да бидете претпазливи при изборот на филтер за воздух. Ако сакате да го изберете вистинскиот филтер за воздух, треба да процените според податоците, за да немате влијание врз вашето производство.

Бидејќи загадувањето на воздухот станува се посериозно, филтрите за висока ефикасност на воздухот во средните училишта стануваат сè почести во индустријата. Меѓутоа, ако инсталацијата не е разумна, тоа може да ја намали ефикасноста на филтерот за високи ефикасни филтри за воздух во средно училиште. Еве неколку размислувања за инсталација:

1, при инсталирање на филтри за воздух, мора да биде во строга согласност со упатствата, стрелката на обвивката надвор од филтерот претставува насока на протокот на воздух, при инсталирање, проверете дали стрелката е во согласност со вистинската насока на проток на воздухот, ако ви треба вертикална инсталација, нејзината внатрешна насока на наборот на филтер-хартија треба да биде вертикална на земјата. При инсталирање, треба да направите галванизирана решеткарна површина во задниот дел на излезот, а филтерот за воздух на вреќата треба да ја направи должината на вреќата на филтерот нормално на земјата.

2. Ако треба да се инсталира филтерот за воздух во чиста просторија, обидете се да не ја користите дрвената рамка за да спречите размножување на бактериите, а со тоа да влијаете на квалитетот на воздухот во затворените простории. Најдобро е да се користи филтерот од метална надворешна рамка и да има добра отпорност на корозија. Во процесот на инсталација, важно е да се обрне внимание на запечатувањето помеѓу филтерот за воздух и рамката и мора да се осигура дека филтрацијата на опремата е строго и не протекува. Ако температурата на околината е висока, користете го филтерот за воздух на висока температура.

3. Пред да го поставите филтерот за воздух, не отворајте ја вреќата за пакување или филмот за пакување, за да избегнете оштетување на опремата, и чувајте ги во правецот наведен на кутијата за пакување. Во процесот на ракување, филтерот за воздух може да се оштети од светлина и светлина, избегнувајќи ги силните вибрации и судир. За ефикасни филтри, насоката на цевката мора да биде во вистинската насока; Покрај тоа, филтрите од брановидни плочи мора да бидат нормални на земјата кога е инсталирана вертикала.