Тел :0086 21 54715167

EN
сите категории

индустрија Вести

Дома>Вести>индустрија Вести

Проверете ги методите за чистење и одржување и чекорите на филтерот за кутијата за климатизација

Време:-2021 07 14-

Во нашите животи има многу опрема за филтрирање, затоа денес ќе воведеме нов вид опрема за филтрирање, односно нашиот филтер за климатизација. Се надевам дека преку нашето воведување, секој може да научи многу знаење за филтрите за климатизација на кутии, најважен е правилното одржување, може да ја прошири употребата на опрема

Lifeивот, играј ја неговата поголема вредност.

Како да го исчистите филтерот за кутијата за климатизација: Ако филтерот за кутијата за климатизација е многу валкан, исчистете го од долу нагоре со компримиран воздух. Пред да го исчистите филтерот за кутијата за климатизација, најдобро е да ја исчистите прашината на површината, или можете да ја исчистите во еден чекор. Општо земено, ќе има повеќе индустрии во областа на филтерот за кутии за климатизација, понекогаш со

За честички, се препорачува да се користи четка. Чувајте го воздушниот пиштол и филтерот на 5 сантиметри (сантиметри) и дувајте со 50kPa (килопаскали) околу 2 минути. При чистење на филтерот за климатизација, обрнете внимание на филтерот внатре. Најдобро е да се исчисти со детергент за да се избегне остатоци од нечистотија. По чистењето, филтерот треба да се исуши на сонце и да се исуши. Не ставајте го директно во опремата за филтрирање на кутијата за климатизација за да избегнете непотребни загуби на опремата

Филтерот за кутијата за климатизација може да се каже дека е најважната компонента на климатизацијата. Главно ја чисти прашината, поленот, садниците и другите проблеми во воздухот и главно предизвикува загадување во внатрешноста на системот за климатизација. Во процесот на одржување на системот за ладење климатизација, ние мора темелно да го исчистиме филтерот за климатизација, можете да го користите воздушниот канал

чист Ако филтерот за кутија за климатизација не може ефикасно да се исчисти, сопственикот може да го замени филтерот за кутијата за климатизација. Одржување на филтерот за климатизација:

1. Проверете го и заменете го филтерот за климатизација според планот за одржување. Во области со прав и густ сообраќај, можеби ќе треба однапред да се замени

2. Ако протокот на воздух на отворот е значително ослабен, филтерот може да биде блокиран. Проверете го филтерот и заменете го доколку е потребно

3. Со цел да се спречи оштетување на системот, инсталиран е филтер.

4. Кога користите систем за климатизација, ако нема филтер за кутија за климатизација, системот може да се оштети.

5. Не чистете го филтерот со вода.

6. При чистење или замена на филтерот за климатизација, прво мора да се исклучи системот за климатизација.

Филтерот за кутија за климатизација го филтрира воздухот што влегува во кабината однадвор за да се подобри чистотата на воздухот. Општиот материјал за филтрирање се однесува на честичките, поленот, бактериите, индустрискиот отпаден гас, прашината и другите нечистотии содржани во воздухот што влегуваат во системот за климатизација, го уништуваат системот за климатизација, го штитат здравјето на луѓето во автомобилот и спречуваат стакло атомизација

Релевантното знаење дадено погоре за секого може да се користи за повикување