Тел :0086 21 54715167

EN
сите категории

индустрија Вести

Дома>Вести>индустрија Вести

Анализа на функциите и предностите на апликациите на филтрите што се перат

Време:-2021 07 12-

Постојат многу видови на филтри, а видовите апликации се разликуваат во зависност од локацијата. Меѓу многуте филтри, филтрите што се перат стануваат сè попопуларни, а сега ваква опрема е потребна на многу места. Кои се функциите и предностите на филтрите што се перат? Ова е прашањето за кое најмногу се грижат многу корисници. Ајде да погледнеме.

Функција на филтерот што може да се пере: Филтерот што се пере е филтер-уред со свој вентилатор. Во лабораторијата, употребата на оваа опрема може да го намали бучавата, да ја олесни инсталацијата и одржувањето на опремата и во голема мера да ја подобри чистотата. Во моментов, филтрите што се перат се широко користени во снабдувањето со покрив на воздух на работилници за чистење на ламинарен проток во голема површина. Постојат многу предности да се обезбеди висококвалитетен воздух за чисти простории и микросредини. Филтрите што се мијат имаат многу предности. Следните предности се најочигледни:

Како прво, тој е флексибилен и едноставен за замена, инсталирање и преместување. Филтерот што може да се пере е интегриран и модуларен, а има и своја моќност. Филтерот за перење е лесен за замена, без никакви ограничувања во чистата работилница, и може да се замени, премести и контролира по своја волја

Второ, вентилација со негативен притисок, бидејќи филтерот што може да се пере може да обезбеди статички притисок, за надворешниот свет, чистата просторија е позитивен притисок, така што надворешните честички нема да достигнат до чистата област. И употребата на овој филтер исто така може да го скрати периодот на изградба. Употребата на FFU може да заштеди производство и инсталација на воздушни канали и да ги намали оперативните трошоци. употреба

Во случај на филтри за перење, иако првичната инвестиција е поголема од вентилацијата на воздушниот канал, вторите можат да ги истакнат карактеристиките на заштеда на енергија и без одржување.

Покрај тоа, филтерот што може да се пере, може да се пере, многу заштедува простор. Во споредба со другите системи, тој зафаќа помала висина на кутијата за статички притисок за снабдување со воздух и не го окупира просторот на чистата просторија. Филтерот за перење е посоодветен за места со строги барања за загадување на воздухот, неговата висина е мала и не зафаќа простор, а дизајнот е лесен и удобен

Општо, брзината на ветерот на филтерот што се пере е стабилна и рамномерна. Поради металната конструкција, таа нема да старее и нема да предизвика секундарно загадување. Покрај тоа, добрата звучна изолација и паметниот дизајн на воздушните канали можат значително да го намалат бучавата. Постојат многу предности на филтрите што се перат, а неговиот изглед е погоден за луѓето да користат подобро.

Најчесто користената опрема, вообичаеното одржување е исто така особено важно. Општо е препорачливо да се чисти еднаш месечно или два. Доколку се откријат проблеми, навремено ќе се решат за да се избегнат сериозни проблеми и да се продолжи работниот век на опремата.